Projekat stambenog objekta u Čajetini, po zahtevu firme VAŠ DOM NS iz Novog Sada. Za odgovornog projektanta imenovan je arhitekta Stevan Rodić koji je i izradio idejno rešenje. Objekat je spratnosti p+P+2+Pk i se sastoji iz dva lokala i šesnaest jednoiposobnih stanova i četiri garsonjere. 
Objekat osmišljavan sa planinskim kućama, kamenom i drvetom kao vodiljama, ali opet sa savremenim potrebama na umu. Obrada fasada se sastoji od tri osnovna materijala - prizemlje je obloženo tamnim lomljenim kamenom, koje svojom masivnošću predstavljaju postament celog objekta, dok su spratovi obloženi ETICS fasadom i Fundermaxom. Fundermax u dezenu rustičnog drveta je upotrebljen da naglasi uglove objekta i doda mu planinsku notu.
Kao kontrast monumentalnosti i rustičnosti fasade, ističu se po dve plave vertikale na obe duže fasade u vidu pregradnih zidova između lođa. Istom bojom obojena je i testerasta nadstrešnica iznad ulaza u lokale. Nadstrešnica svojom formom prati osnovni krov koji je dvovodni, pokriven Terran-ovim crepom iz linije Zenit, u boji grafita. Velike krovne površine su razbijene sa po tri hipertrofirane badže na svakoj strani, od čega se po dve niže utapaju u strehu osnovnog krova.

Površina objekta: 2303m2

0
0
0
s2smodern